به گزارش خبرنگار مهر، مجید آنجفی روز دوشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: جهاد کشاورزی استان مرکزی مساله اصلاح الگوی کشت کشاورزی را در استان با جدیت دنبال می کند و در این رابطه باید گفت که هم اکنون برنامه اصلاح الگوی کشت ملی استان مرکزی ابلاغ شده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: طی سه سال اخیر اراضی زیر کشت لوبیا در استان مرکزی با کاهش روبرو بوده و از ۱۸ هزار هکتار به ۱۲ هزار هکتار رسیده است.
آنجفی بیان کرد: به طور مثال در شهرستان خمین سطح زیر کشت لوبیا طی چند سال گذشته بیش از شش هزار هکتار بوده که در حال حاضر به یک هزار و ۵۰۰ هکتار کاهش یافته است.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان ساخت: در رابطه با کشت گندم براساس برنامه ملی کشت استان مرکزی، بایستی سطح زیر کشت طی پنج سال آینده، سالانه دو هزار هکتار کاهش یابد.
وی تصریح کرد: اراضی زیر کشت هندوانه به عنوان محصول پر آب بر در چند سال اخیر در استان مرکزی با کاهش چشمگیر روبرو بوده است و در مورد سایر کشت ها نیز صرفه جویی در مصرف آب مدنظر قرار گرفته است.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: بهره وری منابع آب را در استان بایستی افزایش دهیم که یکی از اقدامات مهم در این راستا نصب کنتورهای حجمی روی چاه های آب کشاورزی است.
آنجفی عنوان کرد: نصب کنتورهای هوشمند باید اجرایی شود چرا که در راستای حفاظت از منابع آب ضروری است و نمی توان تنها به اعطای تسهیلات و بودجه در این زمینه اتکا کرد.


نظر شما